Verduurzaming kantoorpanden

Eind 2015 hebben 195 landen het Klimaatakkoord van Parijs ondertekend, waaronder Nederland. Hierin is bepaald dat vanaf 1 januari 2023 kantoorpanden die een groter vloeroppervlak hebben dan 100 m2 minimaal over een energielabel C dienen te beschikken. Het doel van deze maatregel is om het energieverbruik van bebouwde omgevingen met 40% terug te dringen.

Waar te beginnen met verduurzamen?

Er zijn veel mogelijkheden om uw kantoorpand te verduurzamen, de meest voorkomende zijn het plaatsen van zonnepanelen en door te isoleren. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Led verlichting (schakelt automatisch uit)
  • Zonnewering
  • Opwekkers zoals de CV of HR ketel te vervangen door een zuiniger type
  • (Hybride) Warmtepomp plaatsen
  • Airconditioning
  • Ventileren
  • Ruimte gestuurde verwarming (ruimtes waar je niet aanwezig bent niet verwarmen)

U ziet hierboven een aantal mogelijkheden om uw Co2 uitstoot te reduceren en uw energieverbruik terug te dringen. Zoals u waarschijnlijk al heeft geconcludeerd zijn er legio oplossingen. Maar met welke oplossing of oplossingen komt u bij het benodigde energielabel? Ook vraagt u zich waarschijnlijk af wat de kosten en risico’s zijn.

Want er zijn wel degelijk risico’s aan verbonden. Is uw dak bijvoorbeeld wel draagkrachtig genoeg om zonnepanelen te dragen? Welke isolatie is geschikt voor uw pand? Ook qua kosten lopen de maatregelen uiteen. Uw lampen vervangen voor ledverlichting is natuurlijk goedkoper dan het plaatsen en aansluiten van een warmtepomp.

Wat kunnen wij voor u doen?

A2 Experts kan u voorzien van onafhankelijk en eerlijk advies om zo goed mogelijk aan het gewenste energielabel te komen, door de juiste maatregelen toe te passen. Vanzelfsprekend verliezen wij bij de maatregelen uw budget en wensen niet uit het oog. In het geval van zonnepanelen zullen wij een constructeur de constructie laten doorbereken of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. In het geval van isolerende maatregelen zullen wij kijken of uw object hiervoor geschikt is en welk type isolatie het beste voor uw object is.

U ontvangt van ons een duidelijk advies op het gebied van verduurzaming en op basis van dit advies kunt u een plan maken waar te beginnen met verduurzamen. Het belangrijkste is dat het plan ook daadwerkelijk toepasbaar is en onafhankelijk is opgesteld.

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact met ons op via onderstaand contact formulier of bel ons via het telefoonnummer 0546- 232 002, u mag ons ook mailen via info@a2experts.nl.

Contact

Wilt u meer informatie ontvangen vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact formulier
Contact formulier